-Prishtinë, 12 Tetor 2017

Ne përgëzojmë Dr. Ilirijana Bajraktarin që u emërua zëvendësministre e Shëndetësisë në Qeverinë e Shqipërisë.

Dr. Bajraktari është anëtar e Bordit në Aksionin për Nënat dhe Fëmijë që nga viti 2013.  Ajo ka pasion strategjitë dhe konceptet e përmirësimit të sektorit të shëndetësisë veçanërisht për benefitet e nënave dhe fëmijëve në arritjen e zhvillimit të qëndrueshëm të shoqërisë.

Dr Ilirijana Bajraktari, e diplomuar nga Universiteti Dartmouth dhe Universiteti Tuck i Biznesit (SHBA), Ilirjana posedon një diplomë MD/PhD nga Universiteti Mjekësor i Gracit (Austri). Ajo ka punuar për disa vjet me Organizatën Botërore të Shëndetësisë në fushën e sistemeve shëndetësore dhe politikës në mjedise të burimeve të kufizuara. Për më tepër ajo ka qenë e angazhuar me organizata të tilla si UNICEF, AIHA, Banka Botërore për promovimin e shëndetit, cilësisë së kujdesit dhe shëndetit si një aktiviste e të drejtave të njeriut.

Ne jemi shumë të lumtur që anëtarët tanë  të emërohen si zëvendësministër i Shëndetësisë në Shqipëri.