Fillimi

Tregimi ynë

Menjëhere pas lufte në Kosovë, në 2000tën, shkalla e vdekshmërisë së foshnjeve ishte 29 vdekje për 1000 lindje – kalonte normat Ballkanike dhe ato Europiane. “Aksioni për Nëna dhe Fëmijë” bashkë me partneret, donatorët dhe miqtë e tij ishte pjesë e betejës së shumë individëve që këtë shifër ta ulim në afro 11 për 1000 lindje sa është sot. Por beteja s’ka përfunduar ende! Përreth “Aksionit për Nëna dhe Fëmijë” shumë individë u bashkuan që ta përmbushin ëndrrën e tyre dhe fillimisht themeluan “Fondacionin për Nëna dhe Foshnje të Shëndosha” në 2009-tën, me iniciativën e Dr. James Strickler. Qysh nga 2013ta, individë me ndikim dhe vullnet të mirë nga fusha e shëndetësisë, biznesit, kulturës dhe ekonomisë nga Kosova e Diaspora (përfshirë midis tjerësh Ardiana Bunjaku, Jehona Gjurgjeala, Rexhep Hoxha, Richard Lukaj, Bekim Ahmetaj, Ilirjana Bajraktari, George Little, Philip Sigwart, Ilir Hoxha dhe së fundi princesha e ardhshme Elia Zaharia) bashkuan forcat në përkrahje të kauzës dhe e rritën fondacionin në atë që sot quhet “Aksioni për Nëna dhe Fëmijë.” Misioni jonë është të shpëtojmë sa më shumë jetëra të fëmijëve dhe nënave në Kosovë.

Tregimet e përfituesve tanë

Erdi & Erda – Një storje suksesi!

Erdi & Erda – binjakët e lindur para kohës, në muajin e shtatë të shtatëzanisë, tani gëzojnë shëndet të plotë, pas trajtimit me Survanta, pajisjet e CPAP (SiPap), sistem të Oksigjenit, dhe tuba të frymëmarrjes, të gjitha këto të siguruara nga donacionet e Action for Mothers and Children. Nëna, Mirditë, është shumë e lumtur me […]

Fakte

  • Totali i njësive
    Vlera e përgjithshme
  • Totali i njësive të dhuruar
    Totali i foshnjeve të shpëtuara
  • Numri i foshnjeve të shpëtuara

Ngjarja e ardhshme

AMC edhe këtë vit po organizon në Nju Jork ngjarjen tashmë tradicionale “Meet Us Halfway” me 10 Tetor 2019, në Yale Club gjatë së cilës mblidhen fonde për shërbime shëndetësore në të mirë të nënave dhe fëmijëve në Kosovë....

Tryeza diskutuese me temën: “Rritja e numrit të lindjeve me prerje cezariane në Kosovë”

19 dhjetor 2019, Prishtinë Sot, u mbajt tryeza diskutuese me temën “Rritja e numrit të lindjeve me prerje cezariane në Kosovë”, organizuar nga Action for Mothers and Children (AMC) me mbështetjen e Solidar Suisse zyra në Kosovë. Qëllimi i tryezës ishte diskutimi mes palëve të interesit mbi shkaqet e rritjes, pasojat dhe të identifikohen rekomandime […]

...

Mirësevini në Qendrën Informuese për Shëndetin e Gruas

Shkarkoni orarin e ligjëratave dhe aktiviteteve të këtij muaji.