Teshavesha

Home |Teshavesha

DYQANI I BAMIRËSISË “TESHAVESHA”

Dyqani i bamirësisë “Teshavesha” u hap me 11 Korrik 2016, dhe prej atëherë ka pësuar rritje dhe zhvillim të vazhdueshëm falë kontributit të qytetarëve tanë. Modeli i dyqanit është i tillë që fton qytetarët të dhurojnë rrobat e tyre që nuk i përdorin më, dhe më pas organizon shitjen e tyre me çmime simbolike.

Teshavesha ka për mision ngritjen e fondeve për mbështetjen e programeve të shëndetësisë të Fondacionit ‘Aksioni për Nëna dhe Fëmijë’ në kuadër të Republikës së Kosovës; hapjen e vendeve të reja të punës për gra të marxhinalizuara; riciklimin e materialeve dhe produkteve të tekstilit në Kosovë.

Rrobat e grumbulluara dhe dhuruara nga qytetarët, organizohen dhe shiten me çmime simbolike, duke ngritur fonde të cilat  mbështesin programet e organizatës, siç janë: furnizimin me medikamente në QKUK, furnizimin me pajisje mjekësore në QKUK,  hapjen e ‘Qendrave Informuese për Shëndetin e Gruas’, si dhe zhvillimin e Transportit Neonatal në vend.

Teshavesha po vazhdon të rritet çdo ditë! Tani është hapur edhe dyqanin i dytë i bamirësisë në Bregun e Diellit dhe dyqani i tretë në qytetin e Ferizajit e cila nuk do ishte e mundur pa përkrahjen e qytetarëve tanë.