Miqt e Fondacionit

Home |Miqt e Fondacionit

Agnesa Vuthaj

Barry Smith

Bekim Ahmetaj

Agnesa Vuthaj

Agnesa ikonë e bukurisë, ndërmarrëse dhe dizajnere e modës, Agnesa ka përfunduar studimet në Komunikimin Masiv dhe Shkenca Politike. Ajo ka mbajtur çmimin e Miss Kosova dhe Shqipëria dhe gjithashtu ka qenë udhëheqëse e disa emisioneve televizive shqiptare. Agnesa tani jeton dhe punon në Prishtinë, Kosovë, nga ku edhe drejton kompaninë e saj të modës Agnesa Vuthaj Fashion.

Barry Smith

Barry Smith, Kryetar Emeritus dhe Profesor emeritus i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë në Shkollën Geisel të Mjekësisë në Dartmouth, diplomoi nga Kolegji Dartmouth, Shkolla e Mjekësisë Geisel dhe Kolegji Mjekësor i Universitetit Cornell. Arritjet e Dr. Smith përfshijnë zhvillimin e nënspecializimeve dhe një program qëndrimi në Departamentin e Obstetrikës dhe Gjinekologjisë; zhvillimin e programeve cilësore me Fondacionin për Komunitete të Shëndetshme në New Hampshire dhe Programin Vermont për Cilësinë në Shëndetësi; dhe duke shërbyer si një oficer i distriktit në Kolegjin Amerikan të Obstetërve dhe Gjinekologëve.

Bekim Ahmetaj

Bekim Ahmetaj punon si zëvendës-president në Goldman Sachs Group, Inc. në New York – firmë udhëheqëse e investimeve bankare, letrave me vlerë dhe menaxhim të investimeve që ofron shumëllojshmëri të shërbimeve financiare.

Bledar Asllani

Bledar Asllani ka 12 vjet përvojë në industrinë e mikpritjes ndërkombëtare dhe mbi 6 vjet në patundshmëri në New York City. Bledari është në gjendje të përmbushë nevojat e klientëve dhe të sjellë një nivel të lartë të shërbimit te klienti ashtu si çdo klient meriton

Fadil Berisha

Fadil Berisha është fotograf Shqiptaro-Amerikan i cili jeton në New York. Fadili filloi karrierën e tij të suksesshme si një fotograf i modës dhe bukurisë në vitin 1982 kur u shpërngul në Nju Jork. Krahas profesionit të tij 35+ vjeçar si fotograf, Fadili ka kultivuar një karrierë si filantropist, humanist dhe redaktor.

Jehona Gjurgjeala

Jehona mbaroi studimet bachelor dhe master në Universitetin e Ekonomisë dhe Shkencave Politike në Londër, duke fituar bursën prestigjioze të Këshillit Britanik Chevening. Pas gati 15 viteve të studimit dhe punës në Mbretërinë e Bashkuar dhe Danimarkë, ajo u kthye në Kosovë për të filluar TOKA – një organizatë që synon të përmirësojë shoqërinë kosovare duke investuar në edukimin e rinisë.

Lindita Baleta

Lindita Baleta është eksperte në komunikimin strategjik, marrëdhëniet me publikun, mediat, përfshirjen sociale dhe gjininë. Ajo ka punuar për disa projekte të financuara nga USAID në Kosovë që mbështesin zhvillimin e sektorit privat, sipërmarrjen rinore dhe sundimin e ligjit. Para kësaj, Linda punoi për United Nations Mission në Kosovë me Departamentin e Drejtësisë, dhe para kësaj si gazetar, redaktor dhe përkthyes. Ajo ka mbi 20 vjet përvojë profesionale, nga të cilat 17 me organizata ndërkombëtare në Kosovë. Aktualisht ajo punon për Swisscontact Promovimin e Projektit të Punësimit të Sektorit Privat. Znj. Baleta është mentore dhe trajnere për programin “Gratë në Biznes” e financuar nga Banka Botërore, IFC dhe SDC dhe implementuar nga RTC Consulting në Kosovë.

Merita Gashi

Merita Gashi ka diplomë Bachelor të Gjuhës dhe Letërsisë Franceze nga Universiteti i Prishtinës. Ajo gjithashtu mbaroi Masterin e Letërsisë Krahasuese dhe Masterin e Gjeopolitikës në Paris, Francë. Tani Merita është këshilltare e Kryeprokurorit të Shtetit dhe gjithashtu Profesoreshë e Shkencave politike në Kolegjin Universum. Merita gjithashtu punonte si Këshilltare në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe si Këshilltare në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor.

Omer Dzemali

Prof. Dr. med. Dr. h. c. Omer Dzemali përfundoi studimet për mjekësi ne Gjermani dhe sot është specialist i kardiokirurgjisë dhe zëvendës shef i Klinikës për Kardiokirurgji në Spitalin Triemli të Cyrih-ut. Atij i është dhënë çmimi “Hans Borst” si autori më i mirë i një punimi shkencor. Së fundmi ai ishte portretizuar në “Tages-Anzeiger” në kolonën “100 mendjet e ndritura” dhe u ftua në emisionin “Aeschbacher”.

Sara Shala

Sara Shala është dizajnere e bizhuterive, e lindur në Kosovë ndërsa me seli në New York City, ku dizajnon bizhuteri me metodën e printimit 3D. Disa nga bizhuteritë e saj janë paraqitur në disa prej revistave më prestigjioze, si në revistën Phosphenes, Resident Magazine, Vogue Brasil, Magazine Essence, Refinery29, Revista Inked, Revista Untitled, Revista IRK, Harper’s Bazaar Brasil, Revista Nylon, Washington Post,. Ajo gjithashtu ka qenë pjesë e Javës së Modës së New Yorkut 2016 dhe 2018.

Teuta Sahatqija

Teuta Sahatqija është politikane dhe diplomate e cila aktualisht shërben si Konsulle e Përgjithshme e Kosovës në New York. Ajo ka qenë deputete e parlamentit, kryetare e Komisionit Parlamentar për Integrime Evropiane dhe nënkryetare e Grupit Parlamentar të LDK-së, nënkryetareja e parë e Komisionit Parlamentar për Zhvillim Ekonomik. Teuta diplomoi në Universitetin e Prishtinës, ku ka përfunduar fakultetin si dhe masterin e Shkencave në Inxhinieri Elektronike, më pas duke ndjekur Programin e Studimeve të Grave, Gjinive dhe Seksualitetit në Kolegjin Dartmouth.

Vlora Çitaku

Vlora Çitaku është politikane dhe diplomate Shqiptare- Kosovare e cila aktualisht shërben si Ambasadore e Republikës së Kosovës në Shtetet e Bashkuara. Vlora shërbeu si Konsull i Përgjithshëm i Kosovës në New York. Para se të ishte pjesë e ambasadës, Vlora shërbeu si Ministre për Integrimin Europian të Republikës së Kosovës. Ajo ishte një nga Ministrat më të suksesshëm të Qeverisë sëKosovës 2011-2014.

Zana Aqifi

Zana Aqifi është specialiste në komunikim, e diplomuar në gazetari. Ajo ka përvojë të gjerë në menaxhimin e biznesit dhe komunikimit, menaxhimin e mediave, fushatave, marketingut dhe PR. Ajo ka punuar me një numër të institucioneve kombëtare dhe ndërkombëtare në planifikimin, organizimin dhe ekzekutimin e strategjive të PR dhe ka provuar që në mënyrë efektive t’i paraqesë publikut organizaten në mënyrë sa më pozitive. Ndër arritjet e tjera, Zana ka shfaqur përgjegjësi të jashtëzakonshme sociale dhe aftësi për mbledhjen e fondeve duke drejtuar “Fushaten e Let’s Dance”, e cila avokon për nënat dhe fëmijet e Kosovës në nevojë.

Elizabet Peraj

Elizabet Peraj është një profesioniste e re shqiptaro-amerikane që po përfundon studimet e saj mjekësore në New York. Ajo është duke përfunduar trajnimin e saj për t’u bërë një mjeke e specializuar e këmbës dhe kyçit. Elizabet ka punuar në spitalin ortopedik me famë botërore, Spitalin për Kirurgji Speciale në Manhattan, ku dashuria e saj për mjekësinë u bë e dukshme. Ajo po merr pasionin e saj për sistemin e kujdesit shëndetësor dhe po e integron atë me dashurinë për kulturën e saj, kështu duke ndihmuar AMC-në në misionin e saj.
Agnesa ikonë e bukurisë, ndërmarrëse dhe dizajnere e modës, Agnesa ka përfunduar studimet në Komunikimin Masiv dhe Shkenca Politike. Ajo ka mbajtur çmimin e Miss Kosova dhe Shqipëria dhe gjithashtu ka qenë udhëheqëse e disa emisioneve televizive shqiptare. Agnesa tani jeton dhe punon në Prishtinë, Kosovë, nga ku edhe drejton kompaninë e saj të modës Agnesa Vuthaj Fashion.
Barry Smith, Kryetar Emeritus dhe Profesor emeritus i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë në Shkollën Geisel të Mjekësisë në Dartmouth, diplomoi nga Kolegji Dartmouth, Shkolla e Mjekësisë Geisel dhe Kolegji Mjekësor i Universitetit Cornell. Arritjet e Dr. Smith përfshijnë zhvillimin e nënspecializimeve dhe një program qëndrimi në Departamentin e Obstetrikës dhe Gjinekologjisë; zhvillimin e programeve cilësore me Fondacionin për Komunitete të Shëndetshme në New Hampshire dhe Programin Vermont për Cilësinë në Shëndetësi; dhe duke shërbyer si një oficer i distriktit në Kolegjin Amerikan të Obstetërve dhe Gjinekologëve.
Bekim Ahmetaj punon si zëvendës-president në Goldman Sachs Group, Inc. në New York – firmë udhëheqëse e investimeve bankare, letrave me vlerë dhe menaxhim të investimeve që ofron shumëllojshmëri të shërbimeve financiare.

Bledar Asllani

Fadil Berisha

Jehona Gjurgjeala

Bledar Asllani ka 12 vjet përvojë në industrinë e mikpritjes ndërkombëtare dhe mbi 6 vjet në patundshmëri në New York City. Bledari është në gjendje të përmbushë nevojat e klientëve dhe të sjellë një nivel të lartë të shërbimit te klienti ashtu si çdo klient meriton
Fadil Berisha është fotograf Shqiptaro-Amerikan i cili jeton në New York. Fadili filloi karrierën e tij të suksesshme si një fotograf i modës dhe bukurisë në vitin 1982 kur u shpërngul në Nju Jork. Krahas profesionit të tij 35+ vjeçar si fotograf, Fadili ka kultivuar një karrierë si filantropist, humanist dhe redaktor.
Jehona mbaroi studimet bachelor dhe master në Universitetin e Ekonomisë dhe Shkencave Politike në Londër, duke fituar bursën prestigjioze të Këshillit Britanik Chevening. Pas gati 15 viteve të studimit dhe punës në Mbretërinë e Bashkuar dhe Danimarkë, ajo u kthye në Kosovë për të filluar TOKA – një organizatë që synon të përmirësojë shoqërinë kosovare duke investuar në edukimin e rinisë.

Lindita Baleta

Merita Gashi

Omer Dzemali

Lindita Baleta është eksperte në komunikimin strategjik, marrëdhëniet me publikun, mediat, përfshirjen sociale dhe gjininë. Ajo ka punuar për disa projekte të financuara nga USAID në Kosovë që mbështesin zhvillimin e sektorit privat, sipërmarrjen rinore dhe sundimin e ligjit. Para kësaj, Linda punoi për United Nations Mission në Kosovë me Departamentin e Drejtësisë, dhe para kësaj si gazetar, redaktor dhe përkthyes. Ajo ka mbi 20 vjet përvojë profesionale, nga të cilat 17 me organizata ndërkombëtare në Kosovë. Aktualisht ajo punon për Swisscontact Promovimin e Projektit të Punësimit të Sektorit Privat. Znj. Baleta është mentore dhe trajnere për programin “Gratë në Biznes” e financuar nga Banka Botërore, IFC dhe SDC dhe implementuar nga RTC Consulting në Kosovë.
Merita Gashi ka diplomë Bachelor të Gjuhës dhe Letërsisë Franceze nga Universiteti i Prishtinës. Ajo gjithashtu mbaroi Masterin e Letërsisë Krahasuese dhe Masterin e Gjeopolitikës në Paris, Francë. Tani Merita është këshilltare e Kryeprokurorit të Shtetit dhe gjithashtu Profesoreshë e Shkencave politike në Kolegjin Universum. Merita gjithashtu punonte si Këshilltare në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe si Këshilltare në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor.
Prof. Dr. med. Dr. h. c. Omer Dzemali përfundoi studimet për mjekësi ne Gjermani dhe sot është specialist i kardiokirurgjisë dhe zëvendës shef i Klinikës për Kardiokirurgji në Spitalin Triemli të Cyrih-ut. Atij i është dhënë çmimi “Hans Borst” si autori më i mirë i një punimi shkencor. Së fundmi ai ishte portretizuar në “Tages-Anzeiger” në kolonën “100 mendjet e ndritura” dhe u ftua në emisionin “Aeschbacher”.

Sara Shala

Teuta Sahatqija

Vlora Çitaku

Sara Shala është dizajnere e bizhuterive, e lindur në Kosovë ndërsa me seli në New York City, ku dizajnon bizhuteri me metodën e printimit 3D. Disa nga bizhuteritë e saj janë paraqitur në disa prej revistave më prestigjioze, si në revistën Phosphenes, Resident Magazine, Vogue Brasil, Magazine Essence, Refinery29, Revista Inked, Revista Untitled, Revista IRK, Harper’s Bazaar Brasil, Revista Nylon, Washington Post,. Ajo gjithashtu ka qenë pjesë e Javës së Modës së New Yorkut 2016 dhe 2018.
Teuta Sahatqija është politikane dhe diplomate e cila aktualisht shërben si Konsulle e Përgjithshme e Kosovës në New York. Ajo ka qenë deputete e parlamentit, kryetare e Komisionit Parlamentar për Integrime Evropiane dhe nënkryetare e Grupit Parlamentar të LDK-së, nënkryetareja e parë e Komisionit Parlamentar për Zhvillim Ekonomik. Teuta diplomoi në Universitetin e Prishtinës, ku ka përfunduar fakultetin si dhe masterin e Shkencave në Inxhinieri Elektronike, më pas duke ndjekur Programin e Studimeve të Grave, Gjinive dhe Seksualitetit në Kolegjin Dartmouth.
Vlora Çitaku është politikane dhe diplomate Shqiptare- Kosovare e cila aktualisht shërben si Ambasadore e Republikës së Kosovës në Shtetet e Bashkuara. Vlora shërbeu si Konsull i Përgjithshëm i Kosovës në New York. Para se të ishte pjesë e ambasadës, Vlora shërbeu si Ministre për Integrimin Europian të Republikës së Kosovës. Ajo ishte një nga Ministrat më të suksesshëm të Qeverisë sëKosovës 2011-2014.

Zana Aqifi

Elizabet Peraj

Zana Aqifi është specialiste në komunikim, e diplomuar në gazetari. Ajo ka përvojë të gjerë në menaxhimin e biznesit dhe komunikimit, menaxhimin e mediave, fushatave, marketingut dhe PR. Ajo ka punuar me një numër të institucioneve kombëtare dhe ndërkombëtare në planifikimin, organizimin dhe ekzekutimin e strategjive të PR dhe ka provuar që në mënyrë efektive t’i paraqesë publikut organizaten në mënyrë sa më pozitive. Ndër arritjet e tjera, Zana ka shfaqur përgjegjësi të jashtëzakonshme sociale dhe aftësi për mbledhjen e fondeve duke drejtuar “Fushaten e Let’s Dance”, e cila avokon për nënat dhe fëmijet e Kosovës në nevojë.
Elizabet Peraj është një profesioniste e re shqiptaro-amerikane që po përfundon studimet e saj mjekësore në New York. Ajo është duke përfunduar trajnimin e saj për t’u bërë një mjeke e specializuar e këmbës dhe kyçit. Elizabet ka punuar në spitalin ortopedik me famë botërore, Spitalin për Kirurgji Speciale në Manhattan, ku dashuria e saj për mjekësinë u bë e dukshme. Ajo po merr pasionin e saj për sistemin e kujdesit shëndetësor dhe po e integron atë me dashurinë për kulturën e saj, kështu duke ndihmuar AMC-në në misionin e saj.

Kontakti

ADRESA: Rr. Eqrem Qabej, Lam 4, Hyrja. VI, Nr. 8 | 10000, Prishtina, Kosovë

Tel : +383 49 110 333
e-mail: info@amchealth.org