Në prag të ndërrimit të motmoteve, dëshirojmë t’i falenderojme të gjithë donatorët tanë që na ndihmuan dhe na përkrahën në mënyrë që të përmbushim misionin tonë.

Duke iu falenderuar donatorëve tanë, më poshtë janë arritjet e vitit 2017

-204 shishe të medikamentit të Surfaktantit u dorëzuan në Klinikën e Neonatologjisë për neovojën nacionale;

-180 njësi të medikamentit Minastrin u sollën në Klinikën e Gjinekologjisë;

-470 njësi të medikamentit Afatinib u dhuruan në Klinikën e Onkologjisë;

-Furnizuam Klinikën Gjinekologjike me medikamente esenciale në vlerë prej 240,000 dollarësh për t’iu përgjigjur nevojave emergjente të pacienteve;

-Hapëm 3 Qendra të reja Informuese për Shëndetin e Gruas në Kaçanik, Prizren dhe Pejë, qendra këto ndër të vetmet ku ofrohen informata të sakta rreth kujdesit antenatal, lindjes, dhe kujdesit ndaj foshnjes. 3000 gra dhe vajza që vizitojnë këto qendra përfitojnë çdo vit dhe deklraojnë se janë më të përgatitura për lindje të shëndoshë;

-Dorëzuam 5 monitorë kardiopulmonar pranë Klinikës së Neonatologjisë, pajisje kjo që mat të rrahurat e zemrës dhe frymëmarrjen tek foshnjet e lindura parakohës. Rreth 3,600 foshnje në vit përfitojnë nga pajisjet e siguruara nga ne;

-Hapëm edhe një ndërmarrje shoqërore, duke zgjeruar kështu linjën e dyqaneve tona bamirëse “Teshavesha” në vend. Më shumë se 400 qytetare në muaj vizitojnë dyqanin tone dhe sjellin apo blejne rrobat e dhuruara në këtë dyqan;

-Siguruam që shërbimet e Pap-testeve pa pagesë, teste këto të domosdoshme për të parandaluar kancerin e qafës së mitrës, të ofrohen si shërbim i rregullt pranë nivelit primar në Komunën e Prishtinës. 2000 gra dhe vajza në vit përfitojnë nga Pap-testet pa pagesë nga ky program;

-Mbi 100 profesionistë shëndetësorë kanë marrë trajnime praktike të diagnosikimit dhe trajtimit të rasteve specifike të kujdesit ndaj fëmijëve nga ekspertizë e huaj;

-Lansuam aplikacionin mobil “NANA” mbi edukimin dhe mbështetjen e nënave rreth edukimit mbi kujdesin para, gjatë, dhe pas lindjes;

-Zgjeruam shërbimet e qendrave informuese edhe me temën e Diciplinës Pozitive për Prindërim të Përditshëm, krahas përpjekjeve tona për të informuar dhe përgatitur prindërit rreth metodave positive të rritjes së fëmijëve pa ndëshkim dhe dhunë;

-Lansuam platformën elektronike mbi edukimin rreth shëndetit seksual e riprodhues si pjesë të aktiviteteve tona me Koalicionin K10, koalicion ky që mobilizon 10 organizata vendore rreth avokimit mbi përmirësimin e shëndetit seksual e riprodhues në vendin tonë;

-Mbështetëm institucionet tona që të sigurohet punësimi i ekipit të transportit neonatal, zhvillohen udhërrëfyesi dhe protokollet nacionale për transportin neonatal, dhe sigurohet autoambulanca me pajisjet adekuate per transport të sigurt të foshnjeve. Rreth 300 foshnje çdo vit vijnë nga spitalet rajonale për në Prishtinë për trajtim më të avancuar pa transport të organizuar dhe sigrutë që po rrezikon jetën e foshnjeve;

-Sollëm ngjarjen “Të vallëzojmë për nënat e fëmijët 3” ku më shumë se 400 qytetarë e biznese morrën pjesë në pistën e vallëzimit duke mbështetur kauzën tone njëkohësisht, ku u mblodhën rreth 24,000 Eur;

-Mobilizuam komunitetin tone të nderuar të Diasporës në Cyrih të Zvicrës për t’iu bërë thirrje në mbështetje të nënave dhe fëmijëve në vendin tonë ku u mblodhën rreth CHF 10,000;

-Organizuam ngjarjen e 2të “Na Takoni në Gjysmë të Rrugës” në Nju Jork duke ngritur fonde nga Diaspora në mbështetje të shëndetit të nënës dhe fëmijës në Kosovë, ku u mblodhën rreth $ 45,000;

 

Të gjitha këto nuk do të ishin të mundura pa donatorët tanë dhe ne duam t’ju falënderojmë që na ndihmuat që të bëjmë një ndryshim pozitiv në shoqërinë tonë. Mbështetja juaj inkurajon angazhimin e vazhdueshëm për të arritur qëllimin tonë. Klikoni këtu për të parë listën e donatorëve tanë.

Nëse dëshironi të jeni pjesë e suksesit tonë në 2018, klikoni butonin ‘DHURO’ dhe jepni për të ndihmuar nënat dhe fëmijët.

* Ju lutemi përcjelleni këtë email tek një mik/mike që dëshiron të dhurojë.