Komiteti mjekësor

Home |Komiteti mjekësor

Komiteti Këshillues Mjekësor është trup këshilldhënës i profesionistëve të shëndetit për këshillimin e Bordit të Drejtorëve dhe stafit në çështjet klinik mjekësore, teknike, politikë-bërjen shëndetësore, programet dhe sistemin e shëndetësisë.

Komiteti këshillon Bordin e Drejtorëve të Aksionit për Nëna dhe Fëmijë për zhvillimin strategjik të programeve parandaluese apo shëruese të nënave dhe fëmijëve, kujdesin shëndetësor dhe prioritizimin e programeve.

ANËTARËT E NDERIT

Mynevere Latifi-Hoxha

Mynevere Latifi-Hoxha

Mynevere Latifi-Hoxha, pediater-neonatologe, u diplomua në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Prishtinës në vitin 1979. Pas diplomimit ka punuar në Qendrën mjekësore në Gjilan për një vit e gjysmë, dhe pastaj në vitin 1981 ajo filloi të punojë në Kliniken Obstetrike Gjinekologjike në Prishtinë, ku edhe filloi specializimin në Pediatri. Në vitin 1988 ajo përfundoi specializimin në Pediatri, në Qendrën Klinike Universitare në Zagreb, Kroaci. Gjatë kësaj kohe ajo gjithashtu ndoqi studimet pasuniversitare. Ajo ka punuar në Qendrën Klinike Universitare në Prishtinë, si një mjeke e specializuar deri në vitin 1990. Në këtë kohë ajo është ndaluar duke punuar atje së bashku me të gjithë kolegët e saj për shkak të regjimit serb. Për dhjetë vjet ajo ka vazhduar të punojë në klinikën e saj private në Prishtinë dhe Podujevë. Ajo gjithashtu ka punuar në klinikën humanitare “Nёna Terezё”. Pas luftës ajo u kthye të punoj në Kliniken Obstetrike Gjinekologjike dhe nga viti 2000 ajo ka qenë Shef i Njësisë së Neonatologjisë në këtë klinikë deri në vitin 2011. Tani ajo është drejtoreshë e Klinikës së Neonatologjisë në QKUK. Që nga viti 2000 ajo ka qenë trajnuar dhe është licencuar në fusha të ndryshme të veçanta të Neonatologjisë. Ajo është një trajnere dhe ligjeruese e kujdesit Esentional të të Porsalindurit dhe gjidhënies; trajnere e kursit ndërkombëtare ALARM; trajnere e kursit “Kujdesi Perinatal”. Në vitin 2006 ajo u trajnua për PRK (Neonatale Programi Resuscitacion) nga AAP (Akademia Amerikane e Pediatrisë) në Detroit, SHBA. Në vitin 2008 ajo u trajnua për IYCF (Të ushqyerit e fëmijëve të vegjël dhe posalindurve), në Stamboll, Turqi. Ajo gjithashtu ligjëron në shumë konferenca Kombëtare dhe Ndërkombëtare. Ajo është një anëtare e “Komitetit Kosovar për Shëndetin e Nënës dhe Fëmijës” dhe Koordinator për “Nismës Spitali Mik i Foshnjës”. Ajo ishte një anëtar i Grupit Punues Perinatale të Kosovës – Dartmouth Aleancës për sapolindur të shëndetshme”. Në vitin 2007 ajo vizitoi Dartmouth Medical Center dhe u trajnuar në perinatologji dhe u certifikua nga AMA (Shoqata Amerikane Mjekësore) dhe AAP. Ajo ishte një nga anëtarët e Bordit të “Fondacionit për nëna të shëndetshme dhe bebe”. Tani ajo është një anëtare e nderit të Komitetit Mjekësore Këshillues të “Aksioni për Nëna dhe Fëmijë”. Ajo ka marrë shumë mirënjohje si: Institucionet e Pёrkohshme vetёqeverisёse nё Kosovё: Mirёnjohje pёr kontributin e dhёnё nё zbatimin e” Nismёs Spitali Mik i foshnjes”, 2004; Qendra Klinike Universitare e Kosovёs: Mirёnjohje Punёtor i dalluar, pёr kontributin e dhёnё gjatё vitit 2005; Institucionet e Pёrkohshme Vetёqeverisёse nё Kosovё: Mirёnjohje pёr kontributin e dhёnё zhvillimit tё shёrbimeve shёndetёsore nё Kosovё, 2007; FIQ: Çmimin FIDES për filantropi, 2012; AmeriCares, në përvjetorin e 30-të 1982-2012: mirënjohje për bashkëpunim të jashtëzakonshëm dhe përkushtimin për të përmirësuar jetërat e atyre që kanë më së shumti kanë nevojë në Kosovë.
Mynevere Latifi-Hoxha, pediater-neonatologe, u diplomua në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Prishtinës në vitin 1979. Pas diplomimit ka punuar në Qendrën mjekësore në Gjilan për një vit e gjysmë, dhe pastaj në vitin 1981 ajo filloi të punojë në Kliniken Obstetrike Gjinekologjike në Prishtinë, ku edhe filloi specializimin në Pediatri. Në vitin 1988 ajo përfundoi specializimin në Pediatri, në Qendrën Klinike Universitare në Zagreb, Kroaci. Gjatë kësaj kohe ajo gjithashtu ndoqi studimet pasuniversitare. Ajo ka punuar në Qendrën Klinike Universitare në Prishtinë, si një mjeke e specializuar deri në vitin 1990. Në këtë kohë ajo është ndaluar duke punuar atje së bashku me të gjithë kolegët e saj për shkak të regjimit serb. Për dhjetë vjet ajo ka vazhduar të punojë në klinikën e saj private në Prishtinë dhe Podujevë. Ajo gjithashtu ka punuar në klinikën humanitare “Nёna Terezё”. Pas luftës ajo u kthye të punoj në Kliniken Obstetrike Gjinekologjike dhe nga viti 2000 ajo ka qenë Shef i Njësisë së Neonatologjisë në këtë klinikë deri në vitin 2011. Tani ajo është drejtoreshë e Klinikës së Neonatologjisë në QKUK. Që nga viti 2000 ajo ka qenë trajnuar dhe është licencuar në fusha të ndryshme të veçanta të Neonatologjisë. Ajo është një trajnere dhe ligjeruese e kujdesit Esentional të të Porsalindurit dhe gjidhënies; trajnere e kursit ndërkombëtare ALARM; trajnere e kursit “Kujdesi Perinatal”. Në vitin 2006 ajo u trajnua për PRK (Neonatale Programi Resuscitacion) nga AAP (Akademia Amerikane e Pediatrisë) në Detroit, SHBA. Në vitin 2008 ajo u trajnua për IYCF (Të ushqyerit e fëmijëve të vegjël dhe posalindurve), në Stamboll, Turqi. Ajo gjithashtu ligjëron në shumë konferenca Kombëtare dhe Ndërkombëtare. Ajo është një anëtare e “Komitetit Kosovar për Shëndetin e Nënës dhe Fëmijës” dhe Koordinator për “Nismës Spitali Mik i Foshnjës”. Ajo ishte një anëtar i Grupit Punues Perinatale të Kosovës – Dartmouth Aleancës për sapolindur të shëndetshme”. Në vitin 2007 ajo vizitoi Dartmouth Medical Center dhe u trajnuar në perinatologji dhe u certifikua nga AMA (Shoqata Amerikane Mjekësore) dhe AAP. Ajo ishte një nga anëtarët e Bordit të “Fondacionit për nëna të shëndetshme dhe bebe”. Tani ajo është një anëtare e nderit të Komitetit Mjekësore Këshillues të “Aksioni për Nëna dhe Fëmijë”. Ajo ka marrë shumë mirënjohje si: Institucionet e Pёrkohshme vetёqeverisёse nё Kosovё: Mirёnjohje pёr kontributin e dhёnё nё zbatimin e” Nismёs Spitali Mik i foshnjes”, 2004; Qendra Klinike Universitare e Kosovёs: Mirёnjohje Punёtor i dalluar, pёr kontributin e dhёnё gjatё vitit 2005; Institucionet e Pёrkohshme Vetёqeverisёse nё Kosovё: Mirёnjohje pёr kontributin e dhёnё zhvillimit tё shёrbimeve shёndetёsore nё Kosovё, 2007; FIQ: Çmimin FIDES për filantropi, 2012; AmeriCares, në përvjetorin e 30-të 1982-2012: mirënjohje për bashkëpunim të jashtëzakonshëm dhe përkushtimin për të përmirësuar jetërat e atyre që kanë më së shumti kanë nevojë në Kosovë.

ANËTARËT

Jehona Binishi Hysa

Drita Lumi

Pranvera Zejnullahu

Jehona Binishi Hysa

Dr. Jehona u lind me 19 shkurt 1979 ne Prishtine. Shkollen fillore e kreu ne vendlindje ne shkollen ‘Naim Frasheri ‘ ne Prishtine, nderkaq shkollen e mesme ne Gjimnazin Matematikor-Natyror ‘Xhevdet Doda’ nga viti 1993 deri ne 1997. Studimet universitare i ka perfunduar ne Universitetin e Prishtines dega Mjekesi e Pergjithshme prej vitit 1997 deri ne vitin 2004 kur diplomohet si Doktor I Mjekesise se Pergjithshme. Pas 1 viti pune ne Qendren e Mjekesise Familjare ne vitin 2005 fillon Specializimin ne lemin e Gjinekologjise dhe Obstetrikes ne Kliniken e Gjinekologjise dhe Obstetrikes ne Prishtine prane Qendres Klinike Universitare ku edhe e perfundon ne vitin 2010. Fillon punen si mjeke Gjinekologe ne institucionin privat Rezonanca ku punon per 1 vit, pastaj nga viti 2011 fillon punen po ashtu si Gjinekologe-Obstetre ne Spitalin Amerikan, spital privat dege e zinxhireve te spitaleve Amerikane ne Tirane-Shqiperi.. Ka percjellur ne vazhdimesi Kongrese internacionale per avancim profesional ne sfera te ndryshme te lemise se Gjinekologjise perfshire infertilitetin, onkologjine Gjinekologjike, perinatologjine etj. Zoteron gjuhe te huaja: gjuhen angleze, serbokroate, italiane.

Drita Lumi

Drita Lumi Demiri, pas kryerjes së specializimit të Mjekësisë Familjare ne vitin 2001 , është angazhuar për implementimin e konceptit të Mjekësisë Familjare në Kosovë. Krahas punës si mjeke familjare në punën e përditshme me pacientë, është e angazhuar gjithashtu si mentor klinik në Qendrën e Zhvillimit të Mjekësisë Familjare-Prishtinë duke kontribuar në ngritjen profesionale të mjekëve familjar . Që nga viti 2007 në projektin Kosovo-Darthmouth Alliance for Healthy Newborns është angazhuar si koordinatore e Kujdesit Antenatal në komunën e Ferizajt me ç’rast janë themeluar katër dhoma të Kujdesit Antenatal të cilat vazhdojnë të funksionojnë me mjaft sukses. Bashkëpunon me agjensionet si UNFPA, UNICEF dhe OBSH në fushën e përmirësimit të shëndetit të nënës dhe fëmijës në Kosovë. Sa i përket interesave profesionale Dr. Drita Lumi në përgjithësi ka shfaqur interes dhe është angazhuar në sferën e shëndetit publik.

Pranvera Zejnullahu

Pranvera Zejnullahu Raçi, studimet e Mjeksise se pergjithshme dhe Specializimin ne lemine e Gjinekologjise me Obstetrike i ka perfunduar ne Prishtine, Kosove. Studimet e Doktoratures eshte duke i perfunduar ne Universitetin e Zagrebit, ne lemine e Gjienkologjise Onkologjike. Nga viti 2012 punon si mjeke specialiste ne Kliniken Obstetrike Gjinekologjike te ShSKUK-se. Njekohesisht eshte staf i rregullt ne Katederen e Gjinekologjise te Fakultetit te Mjekesise. Perveç punes profesionale dhe akademike ne Klinike, eshte marre edhe me aktivitete tjera ne projekte te realizuara nga Kryqi Kuq Spanjoll, Medicos del mundo etj. Gjate viteve te punes profesionale ka ndjekur trajnime dhe konferenca nderkombetare ne lemine e Gjinekologjise. Interesi i saj eshte ne shtyrjen para te projekteve te cilat do te mundesojne permiresimin e sherbimeve qe ofrojne skrining programet per detektimin e hershem te patologjive te qafes se mitres. Eshte njohese e Gjuhes angleze, spanjolle, serbe dhe kroate.

Qamile Zeqiraj

Qamile Zeqiraje lindur në vitin 1976 në Prishtinë. Shkollen fillore dhe të mesme i kreu në Prishtinë. Studimet bachelor i kreu në vitin 2014 në fushën e inferimerisë së përgjithshme në Kolegjin e Shkencave Mjeksore – Rezonanca, ndërsa studimet posdiplomike i vazhdoi në vitin 2014 në Kolegjin Qeap- Heimerer në lëmin e Menaxhimit të Institucioneve dhe Shërbimeve Shëndetsore, ku është në perfundim të studimeve. Në vitet 1997-1999 punoi në shoqaten “Nëna Terezë”. Që nga viti 1999 punon në Kliniken Obstetrike Gjinekologjike – Prishtinë. Ka përfunduar edukimin e vazhdueshëm profesional, si dhe ka marr pjesë në disa trajnime dhe simpoziume për aftësim profesional.

Merita Vuthaj

Merita Vuthaj u lind në Istog, më 10.12.1966. Shkollimin fillor dhe të mesëm e përfundoi në vendlindje. Studimet në Fakultetin e Mjekësisë i mbaroi në Prishtinë në vitin 1995.Menjëherë pas diplomimit kontribuoi në Shoqatën “Nënë Tereza” në Istog deri në vitin 1999. Në vitin 2001 vazhdoi me specializim në lëminë e Pediatrisë duke marrë titullin specialist i Pediatrisë në vitin 2006. Prej 2007 deri më 2010 punoi si mjek-pediatër në Institucionet parashkollore në Prishtinë. Nga viti 2010 punësohet në Ministrinë e Shëndetësisë/Departamenti i Shërbimeve Shëndetësore në cilësinë e Zyrtares për Shëndetin e nënës,fëmiut dhe Shëndetin Riprodhues.Për shkak të prioritetit që ka pasur për MSh, fusha e SHNF ,zyra shëndërrohet në Divizion. Prandaj që nga viti 2015 udhëheqë divizionin për SHNF/SHR, ku edhe vazhdon punën e saj.
Dr. Jehona u lind me 19 shkurt 1979 ne Prishtine. Shkollen fillore e kreu ne vendlindje ne shkollen ‘Naim Frasheri ‘ ne Prishtine, nderkaq shkollen e mesme ne Gjimnazin Matematikor-Natyror ‘Xhevdet Doda’ nga viti 1993 deri ne 1997. Studimet universitare i ka perfunduar ne Universitetin e Prishtines dega Mjekesi e Pergjithshme prej vitit 1997 deri ne vitin 2004 kur diplomohet si Doktor I Mjekesise se Pergjithshme. Pas 1 viti pune ne Qendren e Mjekesise Familjare ne vitin 2005 fillon Specializimin ne lemin e Gjinekologjise dhe Obstetrikes ne Kliniken e Gjinekologjise dhe Obstetrikes ne Prishtine prane Qendres Klinike Universitare ku edhe e perfundon ne vitin 2010. Fillon punen si mjeke Gjinekologe ne institucionin privat Rezonanca ku punon per 1 vit, pastaj nga viti 2011 fillon punen po ashtu si Gjinekologe-Obstetre ne Spitalin Amerikan, spital privat dege e zinxhireve te spitaleve Amerikane ne Tirane-Shqiperi.. Ka percjellur ne vazhdimesi Kongrese internacionale per avancim profesional ne sfera te ndryshme te lemise se Gjinekologjise perfshire infertilitetin, onkologjine Gjinekologjike, perinatologjine etj. Zoteron gjuhe te huaja: gjuhen angleze, serbokroate, italiane.
Drita Lumi Demiri, pas kryerjes së specializimit të Mjekësisë Familjare ne vitin 2001 , është angazhuar për implementimin e konceptit të Mjekësisë Familjare në Kosovë. Krahas punës si mjeke familjare në punën e përditshme me pacientë, është e angazhuar gjithashtu si mentor klinik në Qendrën e Zhvillimit të Mjekësisë Familjare-Prishtinë duke kontribuar në ngritjen profesionale të mjekëve familjar . Që nga viti 2007 në projektin Kosovo-Darthmouth Alliance for Healthy Newborns është angazhuar si koordinatore e Kujdesit Antenatal në komunën e Ferizajt me ç’rast janë themeluar katër dhoma të Kujdesit Antenatal të cilat vazhdojnë të funksionojnë me mjaft sukses. Bashkëpunon me agjensionet si UNFPA, UNICEF dhe OBSH në fushën e përmirësimit të shëndetit të nënës dhe fëmijës në Kosovë. Sa i përket interesave profesionale Dr. Drita Lumi në përgjithësi ka shfaqur interes dhe është angazhuar në sferën e shëndetit publik.
Pranvera Zejnullahu Raçi, studimet e Mjeksise se pergjithshme dhe Specializimin ne lemine e Gjinekologjise me Obstetrike i ka perfunduar ne Prishtine, Kosove. Studimet e Doktoratures eshte duke i perfunduar ne Universitetin e Zagrebit, ne lemine e Gjienkologjise Onkologjike. Nga viti 2012 punon si mjeke specialiste ne Kliniken Obstetrike Gjinekologjike te ShSKUK-se. Njekohesisht eshte staf i rregullt ne Katederen e Gjinekologjise te Fakultetit te Mjekesise. Perveç punes profesionale dhe akademike ne Klinike, eshte marre edhe me aktivitete tjera ne projekte te realizuara nga Kryqi Kuq Spanjoll, Medicos del mundo etj. Gjate viteve te punes profesionale ka ndjekur trajnime dhe konferenca nderkombetare ne lemine e Gjinekologjise. Interesi i saj eshte ne shtyrjen para te projekteve te cilat do te mundesojne permiresimin e sherbimeve qe ofrojne skrining programet per detektimin e hershem te patologjive te qafes se mitres. Eshte njohese e Gjuhes angleze, spanjolle, serbe dhe kroate.

Qamile Zeqiraj

Merita Vuthaj

Qamile Zeqiraje lindur në vitin 1976 në Prishtinë. Shkollen fillore dhe të mesme i kreu në Prishtinë. Studimet bachelor i kreu në vitin 2014 në fushën e inferimerisë së përgjithshme në Kolegjin e Shkencave Mjeksore – Rezonanca, ndërsa studimet posdiplomike i vazhdoi në vitin 2014 në Kolegjin Qeap- Heimerer në lëmin e Menaxhimit të Institucioneve dhe Shërbimeve Shëndetsore, ku është në perfundim të studimeve. Në vitet 1997-1999 punoi në shoqaten “Nëna Terezë”. Që nga viti 1999 punon në Kliniken Obstetrike Gjinekologjike – Prishtinë. Ka përfunduar edukimin e vazhdueshëm profesional, si dhe ka marr pjesë në disa trajnime dhe simpoziume për aftësim profesional.
Merita Vuthaj u lind në Istog, më 10.12.1966. Shkollimin fillor dhe të mesëm e përfundoi në vendlindje. Studimet në Fakultetin e Mjekësisë i mbaroi në Prishtinë në vitin 1995.Menjëherë pas diplomimit kontribuoi në Shoqatën “Nënë Tereza” në Istog deri në vitin 1999. Në vitin 2001 vazhdoi me specializim në lëminë e Pediatrisë duke marrë titullin specialist i Pediatrisë në vitin 2006. Prej 2007 deri më 2010 punoi si mjek-pediatër në Institucionet parashkollore në Prishtinë. Nga viti 2010 punësohet në Ministrinë e Shëndetësisë/Departamenti i Shërbimeve Shëndetësore në cilësinë e Zyrtares për Shëndetin e nënës,fëmiut dhe Shëndetin Riprodhues.Për shkak të prioritetit që ka pasur për MSh, fusha e SHNF ,zyra shëndërrohet në Divizion. Prandaj që nga viti 2015 udhëheqë divizionin për SHNF/SHR, ku edhe vazhdon punën e saj.

Kontakti

ADRESA: Rr. Eqrem Qabej, Lam 4, Hyrja. VI, Nr. 8 | 10000, Prishtina, Kosovë

Tel : +383 49 110 333
e-mail: info@amchealth.org