Nili, i lindur në javën e 33- të shtatëzanisë peshonte 750 gram,  u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për 2 muaj në inkubator. Përgjat kohës që qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë, ai u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe skriningun e syrit.

Mevludeja, mami i Nilit është shumë e lumtur se Nili është në gjendje të mirë shëndetësore falë medikamenteve që i ka dhuruar Aksioni për Nëna dhe Fëmijë dhe falë stafit të Klinikës së Neonatologjisë .