Edhe një foshnje tjetër që jeton një jetë të shëndetshme falë surfaktantës!

Foshnja e lindur parakohës i cili peshonte 1.720 gram u trajtua me një dozë të Survanta dhe qëndroi në inkubator për 2 javë. Gjatë gjithë kohës që ajo qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë ai u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe ROP për ekzaminimin e syve.