9 Mars, 2018, Prishtinë –

Dyqani i bamirsië ‘Teshavesha’ tani vepron në dy lokacione në qytetin e Prishtinës falë mbështetjes së vazhdueshme të donatorëve dhe qytetarëve. Për më shumë se dy vjet, Scampa ka qenë partner besnik dhe donator i vazhdueshëm i Teshaveshas, ku ​​për herë të tretë rradhazi ata dhuruan gjithsej 10,000 njësi të qeseve të plastike për të mbështetur aktivitetet e dy dyqaneve të Teshaveshës.

Scampa është një prodhues industrial i qeseve të plastike që operon që nga viti 2007. Pas disa vitesh punë dhe investimeve të mëdha në pajisje dhe staf, fabrika ka rritur kapacitetin për të furnizuar tregun e Kosovës, si i tillë që të bëhet i njohur për produktet e saj të qeseve plastike të biodegradueshme . Kontributi i Scampa ndihmon në mbështetjen e programeve të kujdesit shëndetësor të Fondacionit.

Dyqanet e bamirëse ‘Teshavesha’ pranojnë dhe shesin rroba të përdorura nga qytetarët, ndërsa fondet e mbledhura shkojnë për programet të cilat ndihmojnë në përmisimin e shëndetit të nënave dhe fëmijëve, si: blerja e medikamenteve dhe pajisjeve mjekësore, zhvillimi i sistemit të referimit neonatal dhe zhvillimi i qendrave informuese për shëndetin e gruas ” Klasat për Nëna “.