-New York City,  Nëntor 23, 2017

Aksioni për Nënat dhe Fëmijë i dhuron Çmimin për Kontribut Jetësor James C. Strickler, MD dhe George A. Little, MD, në një ceremoni të veçantë të mbajtur në Yale Club në New York City.

Çmimet u ndanë nga anëtari i nderit të bordit të AMC-së Richard Lukaj, themelues dhe partner menaxhues i The Bank Street Group LLC. Lukaj përgëzoi Strickler për punën e bërë në Republikën e Kosovës, si dhe përkushtimin e tij për të ndihmuar në bashkëthemelimin e Aksionit për Nëna dhe Fëmijë.

Strickler, ish dekani i Dartmouth Medical School, dhe njëkohësisht krijuesi i njësisë së parë shëndetësorë të Komitetit Ndërkombëtar të Shpëtimit për të ofruar kujdes mjekësor për refugjatët dhe popujt e prekur nga konfliktet , cila tani shërben në Afrikë, Azi dhe Evropë. Më vonë në karrierën e tij, Strickler nisi projektin Dartmouth-Kosovë, i cili ka ndihmuar mijëra refugjatë pas luftës ballkanike.

Pas marrjes së çmimit të tij, Strickler vlerësoi punën dhe kontributin e Littel në Republikën e Kosovës dhe AMC-së në vitet e fundit.

Little është profesor i pediatrisë dhe profesor i obstetrikës dhe gjinekologjisë në Shkollën Geisel të Mjekësisë në Dartmouth dhe në Spitalin e Fëmijëve në Dartmouth-Hitchcock. Ai është një pionier në neonatologji, duke u bërë neonatologu i parë në New Hampshire dhe duke krijuar njësinë e parë intensive të kujdesit neonatal në New England të veriut. Sot, Little është vendimtar për zhvillimin e Sistemit të Nevojave të Parë Referuese në Republikën e Kosovës.

Çmimin për Kontribut Jetësor u ipet individëve të cilët kanë dhën kontribut të madh në organizatën ‘Aksioni për Nënat dhe Fëmijët’ me anë të profesionalizmit të tyre për zhvillimin e AMC-së . Çmimi u ipet individëve të shquar të cilët kanë luajtur një rol të madh në prezantimin, rritjen dhe zhvillimin e programeve të AMC në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar.