Fillimi
X

Erdi & Erda – Një storje suksesi!

Erdi & Erda – binjakët e lindur para kohës, në muajin e shtatë të shtatëzanisë, tani gëzojnë shëndet të plotë, pas trajtimit me Survanta, pajisjet e CPAP (SiPap), sistem të Oksigjenit, dhe tuba të frymëmarrjes, të gjitha këto të siguruara nga donacionet e Action for Mothers and Children.

Nëna, Mirditë, është shumë e lumtur me progresin e binjakëve të saj.

X

Edhe një Storje e Suksesit!

Edhe një storje e suksesit për Action for Mothers and Children!

 

Njihuni me binjakët që tani po gëzojnë shëndetin dhe po jetojnë të lumtur me familjen e tyre.

X

Edhe një jetë e shpëtuar!

Edhe një foshnje tjetër që jeton një jetë të shëndetshme falë surfaktantës!

Foshnja e lindur parakohës i cili peshonte 1.720 gram u trajtua me një dozë të Survanta dhe qëndroi në inkubator për 2 javë. Gjatë gjithë kohës që ajo qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë ai u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe ROP për ekzaminimin e syve.

X

Binjakët!

Eranda është bekuar me dy binjakë ,  falë  medikamenteve të siguruara nga Action for  Mothers and Children dhe stafit të mrekullueshem të Klinikës së Neonatologjisë.

Binjakët kanë lindur para kohe dhe gjatë gjithë kohës që kanë qëndruar në Klinikën e Neonatologjisë ata u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe ROP për ekzaminimin e syve.

X

Bebi Erisa

Erisa, e lindur në javën e 33- të shtatëzanisë peshonte 1.280 gram,  u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për  1 javë në inkubator. Përgjat kohës që qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë, ajo u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe skriningun e syrit.

Erisa tani është në gjendje të mirë shëndetësore dhe po rritet e lumtur pranë familjës falë medikamenteve që i ka dhuruar AMC dhe falë stafit të Klinikës së Neonatologjisë.

X

Njofohuni me Nilin e vogël

Nili, i lindur në javën e 33- të shtatëzanisë peshonte 750 gram,  u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për 2 muaj në inkubator. Përgjat kohës që qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë, ai u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe skriningun e syrit.

Mevludeja, mami i Nilit është shumë e lumtur se Nili është në gjendje të mirë shëndetësore falë medikamenteve që i ka dhuruar Aksioni për Nëna dhe Fëmijë dhe falë stafit të Klinikës së Neonatologjisë .

X

Njoftohuni me Ariën!

Aria, e lindur në javën e 32 të shtatëzanisë,  u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për 4 javë në inkubator. Përgjat kohës që qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë, ajo u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe skriningun e syrit.

Kaltrina, mami i Ariës është shumë mirënjohëse ndaj Aksionit për Nëna dhe Fëmijë dhe stafit të Klinikës së Neonatologjisë që shpëtuan jetën e vajzës së saj.

X

I ëmbli Leron!

Mamit Edona, pas dy vajzave i erdhi në jetë edhe një djalë i quajtur Leron. I vogli Leron, lindi ne javën e 30-të të shtatëzanisë dhe ishte në rrezik për jetë mirëpo falë  pajisjeve të mundësuara nga Aksioni për Nëna dhe Fëmijë dhe trajtimit të stafit të Klinikës së Neonatologjisë ai tani është në gjendje të mirë shëndetësore.

Leroni u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për 10 ditë në inkubator. Përgjat kohës që qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë, ai u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe skriningun e syrit.

X

Bebi Yllza!

E vogla Yllza e lindur në javën e 30-të të shtatëzanisë, ishte në rrezik për jetë pasi që u lind parakohës.

Yllza u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për 2 muaj në inkubator. Përgjat kohës që qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë, ajo u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe skriningun e syrit.

Pas 2 muajve që u trajtua në Klinikën e Neonatologjisë, Yllza u kthye plot shëndet në shtëpi tek familja e saj.

X

Mjalta, luftëtarja jonë e vogël!

Haxhere Gashi pas shumë vitesh martesë lindi binjak, një vajzë dhe një djale. Binjakët e mamit Haxhere lindën parakohës dhe djali nuk mundi të mbijetoj. E vogla Mjalta e cila ishte në rrezik për jetë, tani çdo ditë po i përmisohet gjendja shëndetësore. Mjalta u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për 1 muaj në inkubator. Përgjat kohës që qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë, ajo u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe skriningun e syrit.

Mami Haxhere falenderon Aksionin për Nëna dhe Fëmijë që ka mundësuar medikamentet dhe pajisje të cilat po shpëtojnë jetë fëmijësh çdo ditë. Gjithashtu ajo falenderoi stafin e Neonalogjisë për kujdesjen e mrekullueshme të Mjaltës.

X

Historia e Anitës së vogël

Anita e vogël e lindur në dhjetor të 2017 tani po rritet e shëndetshme përkrah familjarëve të saj.

Dhurata më e bukur e mamit Shkëndije, lindi parakohës në javën e 33-të të shtatëzanisë dhe ishte shumë e vogël dhe nën peshë. Përgjat kohës që Anita qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë ajo u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për 17 ditë në inkubator. Në të njëjtën kohë ajo u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe skriningun e syrit.

Mami Shkëndije është shumë e lumtur që vajza e saj e vogël tani është shëndosh e mire dhe po rritet e rrethuar me dashuri nga familja e saj. Ajo falenderon Aksionin për Nëna dhe Fëmijë që po shpëtojnë jetë fëmijësh  dhe gjithashtu stafin e Klinikës së Neonatologjisë për përkujdesjen e mrekullushme për Anitën.

X

Historia e Miradies, mamit të Rajanës

Deri tani kam përjetuar tre aborte dhe tani lindi fëmija im i parë, Rajana. Rajana u lind parakohës, në javën e 29-të të shtatëzanisë. Pesha e saj kur ajo lindi ishte 1 kg dhe 600 gr, dhe pas tre javësh në Klinikën e Neonatologjisë ajo tani është e shëndetshme dhe gati të dal nga Klinika dhe të vij në shtëpi tek familja e saj.

Infermierët e Klinikës së Neonatologjisë ofruan kujdes dhe trajtim adekuat për fëmijën tim. Rajana u trajtua me dy doza Survanta dhe qëndroi për dy javë në inkubator. Në të njëjtën kohë ajo u trajtua me sistemin e oksigjenit, tubat e frymëmarrjes, CRP, CPAP, fototerapinë dhe skriningun e syrit.

Falenderoj stafin e Klinkës së Neonatologjisë dhe Aksionin për Nëna dhe Fëmijë që shpëtuan jetën e fëmijës tim dhe që më bënë të mundur të bëhem mami më e lumtur në botë.

X

Mirë se erdhe në jetë Esad!

Esadi lindi në javën e 28-të të shtatëzanisë dhe qëndroi 10 ditë në inkubator. Esadi u trajtua me Survanta- mjekim që stimulon zhvillimin e mushkërive, CPAP-pajisje për rregullimin e frymëmarrjes, CRP- makina për analiza të gjakut dhe ROP -skriningu i syrit.

“Përjetova ndjenja gëzimi dhe mërzie në të njejtën kohë, pasi që Esadi lindi parakohës dhe nuk e dija gjendjen e tij,” tha Luljeta nëna e Esadit.

Familja e Esadit falenderojnë Aksionin për Nëna dhe Fëmijë që mundësuan këto medikamente të cilat po shpëtojnë jetë fëmijësh.

X

Binjakët Ndriçimi dhe Nderimi

Pas tre fëmijëve, mami Fitore bekohet edhe me dy binjak Ndriçimin dhe Nderimin. Nderimi dhe Ndriçimi lindën në javën e 30-të të shtatëzanisë ku u trajtuan me Survanta dhe qëndruan 10 ditë në inkubatorë. Pervec Survantës ata gjithashtu u trajtuan me CRP për analizat e gjakut, 10 ditë me sistemin e oksigjenit, foto llampen, dhe ROP për skriningun e syrit.

Të gjitha këto medikamente dhe pajisje të cilat shpëtuan jetën e binjakëve u mundësuan nga Fondacioni Aksioni për Nëna dhe Fëmijë.

X

Vjen në jetë Omeri i vogël

Mami Fitore pas pesë shtatëzanive jo të sukseshme lindi të voglin Omer. Omeri u lind parakohës në javën e 30të të shtatëzanisë ku i’u desh të qëndrojë 3 javë në inkubator. Përveç inkubatorit, Omeri përdori tri javë sistemin e oksigjenit, CPAP, CRP, tubat e frymarrjes dhe gjithashtu ka përdorur medikamentin Survanta. Mami i Omerit, Fitorja falenderon Aksionin për Nëna dhe Fëmijë që mundësoi pajisjet të cilat shpëtuan Omerin e vogël.

X

E posalindura Ana.

I urojmë jetë të gjatë dhe të lumtur të posalindurës Ana!

E vogla Ana, e lindur parakohës doli nga Klinika e Neonatologjisë e shëndetshme falë medikameteve qe mori pergjatë kohës që qëndroi në klinikë. Ana u trajtua me Survanta dhe qëndroi 15 ditë në inkubatorë. Pervec Survantës ajo gjithashtu u trajtua me CRP për analizat e gjakut, 10 ditë me sistemin e oksigjenit, foto llampen, dhe ROP për skriningun e syrit.

Të gjitha këto medikamente dhe pajisje u mundësuan nga Fondacioni Aksioni për Nëna dhe Fëmijë.

X

Bebi Anila!

E vogla Anila kthehet plot shëndet në shtëpi ku i mbushi plot lumturi zemrat e prindërve Dafina dhe Halil. Prindërit e Anilës ishin mjaft të shqetësuar pasi që Anila lindi në javën e 31- të të shtatzanisë dhe nuk ishte në gjendje shumë të mirë shëndetësore. Pas përdorimit të medikamentit Suvanta për zhvillim e mushkrive dhe qëndrimit 10 ditor në inkubator Anilës i’u përmisua gjendja shëndetësore. Anila gjithashtu përdori CRP për analizat e gjakut , Sistemin e oksigjenit, Foto llampën dhe ROP për skriningun e syrit. Këto medikamete që shpëtuan jetën e të voglës Anilë u mundësuan falë fondacionit Aksioni për Nëna dhe Fëmijë

X

Zejnija e vogël

Zejnija e vogël e  lindur parakohes në muajin gusht ende po vazhdon te trajtohet në inkubator. Gjate këtij muaji Zejnija ka përdorur Survanta- mjekim që stimulon zhvillimin e mushkërive, CPAP-pajisje për rregullimin e frymëmarrjes, CRP- makina për analiza të gjakut dhe ROP -skriningu i syrit, pajisje te cilat u mundësuan falë donacioneve tuaja nga ngjarjet vjetore “Let’s Dance”, “Meet us halfway” në Nju Jork si dhe dyqani bamirës “Teshavesha.”

Ne i urojmë Zejnijes jetë të gjatë e me shumë lumturi së bashku me familjen e saj!

X

Historia e Arilenës

Prindërit Valbona dhe Agroni përjetuan ndjenjën më të mirë pasi u bekuan me një vajzë të vogël. Arilena u lind në javën e 29-të të shtatzanisëku iu desh të qëndroje 10 ditë në inkubator, të përdore barin e surfaktantit, pajsijen e CRP-se, si dhe iu nenshtrua skriningut te syrit per parandalimin e semundjes se ROP’it.

Këto medikamente e pajisje qe u mundësuan nga donatorët dhe miqtë tanë, shpëtuan jetën e Arilenës së vogël për të cilën Valbona e Agroni janë shumë falenderues.

X

Sumeja jonë e vogël!

Sumeja e vogël e lindur në javën e 31-të të shtatzanisë tani gjendet plot shëndet në përqafimin e prindërve të saj. Sumeja doli nga Klinika e Neonatologjisë e shëndetshme pasi  u trajtua me pajisjet të cilat u mundësuan nga Aksioni për Nëna dhe Fëmijë. Ajo qëndroi 10 ditë në Inkubator u trajtua me Survanta- mjekim që stimulon zhvillimin e mushkërive, CPAP-pajisje për rregullimin e frymëmarrjes, CRP- makina për analiza të gjakut dhe ROP -skriningu i syrit.

Aksioni për Nëna dhe Fëmijë falenderon të gjithë donatorët të cilët me donacionet e tyre cdo ditë po ndihmojnë në shpëtimin e  jetëve të fëmijëve.

X

Tregimi i Binjakëve Erdit dhe Erblinit

Erdi dhe Erblini janë dy antarët më të rinj të familjës Hoxha të cilët po rriten me shëndet dhe të rrethuar me dashuri nga familjarët e tyre. Dy të vegjlit, të lindur parakohës ( në javën e 31-të) qëndruan 15 ditë në inkubator dhe janë trajtuar me Sistemin e oksigjenit, Survanta medikamentin, dhe Tubat e frymëmarrjes. Gjithashtu përdoren pajisjen e CPAP-it ,CRP  për analizat e gjakut, Foto llampën, dhe ROP – skriningun e syrit. Erdi dhe Erblini dolën të shëndetshem nga Klinika e Neonatologjisë pas trajtimeve që iu bëne me pajisjet te cilat u mundësuan nga Aksioni për Nëna dhe Fëmije.

Ne ju urojmë Erdit dhe Erbilinit jetë të gjatë e të lumtur së bashku me familjet e tyre!

X

Tregimi i Vogëlushes Egzona

Egzona Xhaferi, gëzimi i parë i familjes, erdhi në jetë në javën e 33-të në muajin korrik. Pergjatë kohës që Egzona ishte në Klinikën e Neonatologjisë ajo qëndroi 5 ditë në Inkubator dhe gjithashtu u trajtua me Survanta- mjekim që stimulon zhvillimin e mushkërive. Përveq Survantës, gjithashtu Egzona u trajtua me CPAP-pajisje për rregullimin e frymëmarrjes , CRP- makina për analiza të gjakut dhe ROP -skriningu i syrit, pajisje të cilat janë donacion nga Aksioni për Nëna dhe Fëmijë.

Për Leonorën, mamin e Egzonës kjo ishte lindja e parë dhe kur lindi vajzën është ndjerë nëna më e lumtur në botë dhe njëkosisht shumë e firkësuar.Mirëpo, falë pajisjeve dhe trajtimit që mori Egzona, prindërit  Leonora dhe Egzoni mbajnë në duar vajzën e tyre të vogël përplot shëndet.

X

Historia e Adorës dhe Priamit vazhdon…

Dy të vegjëlit tanë Adora dhe Priami tanimë po rriten me shumë dashuri në familjet e tyre. Të dy voglushët kanë lënë klinikën e neonatologjisë dhe janë kthyer në shtëpitë e tyre ku po rriten me shëndet dhe shumë përqafime.

Ne ju urojmë Adorës dhe Priamit jetë të gjatë e me shumë lumturi së bashku me familjet e tyre!

Për të ndihmuar në zhvillim të mirë, analizat e gjakut të Adorës janë kryer me pajisjen e CRP/CBC– dhe që të dytë janë trajtuar me Survanta, pajise dhe medikamente këto të bëra të  mundura falë donacioneve tuaja në ngjarjet vjetore“Let’s Dance”, “Meet us halfway” në Nju Jork si dhe dyqani bamirës “Teshavesha”.

X

E ëmbla jonë Adora!

Adora jonë bukoroshe është më e ëmbla në klinikën e neonatologjisë në QKUK. Ajo është fëmija i dytë i mami Blertës, dhe ka lindur me 8 shkurt 2017, në javën e 26-të me peshë vetëm 870 gram.  Ajo është duke qëndruar ende në inkubatorët e klinikës, nën përkujdesjen e sistemit të oksigjenimit.

Për të ndihmuar në zhvillim të mirë, analizat e saj të gjakut janë kryer me pajisjen e CRP/CBC– poashtu ajo është trajtuar me Survanta, pajise dhe medikamente këto të bëra të  mundura falë donacioneve tuaja në ngjarjet vjetore“Let’s Dance”, “Meet us halfway” në Nju Jork si dhe dyqani bamirës “Teshavesha”.

Mami Blerta thotë që lindjen e ka përballuar me vështiresi, edhe pse kjo ka qenë lindja e dytë për të. Për të fillimi ka qenë shumë sfidues, duke marrë parasyshë peshën e Adorës. Mirëpo tanimë çdo gjë po shkon në rregull dhe ajo nuk ndalon së përqafuari Adorën dhe duke i dhënë dashuri të pakufishme.

X

Priam jonë i madh!

Ky është Priami, më i vogli në klinikën e neonatologjisë dhe është fëmija i parë i mami Vjollces. Sikurse edhe emri qe mban ai është një luftëtarë i vërtet. Ai ka lindur me 27 shkurt 2017, në javën e 27-të me vetëm 1100 gram. Ai ende është duke qëndruar në inkubator nën përkujdesjen e sistemit të oksigjenit.

Për zhvillim të mëtutjeshëm, ai u trajtua me Survanta, medikament që stimulon zhvillimin e mushkërive. Sistemi i oksigjenit dhe medikamenti Survanta u mundësua falë donacioneve tuaja nga ngjarjet vjetore “Let’s Dance”, “Meet us halfway” në Nju Jork si dhe dyqani bamirës “Teshavesha.”

Për mami Vjollcen, kjo ishte lindja e parë dhe është ndjerë e firkësuar dhe fillimisht ajo e ka fajësuar veten për lindjen e bebes parakohës, mirëpo tani ajo ndjehet shumë më mirë kur sheh që gjendja e tij po përmirësohet çdo ditë. Shpresojmë që Priami të ketë një jetë të gjatë dhe të trashegojë emrin e tij si një mbret i vërtet.

X

E guximshmja Adea

E guximshmja Adea rrëmbeu zemrat tona që nga momenti i parë që e pamë. Që prej momentit që erdhi në jetë, në muajin e shtatë të shtatëzanisë së nënës, Adea pati probleme me shëndetin e saj.  Pasi u trajtua me Surfaktant, dhe me sistemin e Oksigjenit, ajo qëndroi në inkubator, bëri analizat e gjakut si dhe përdori pajisjen e CPAP-it.

Adea i tejkaloi sfidat me shumë guxim dhe e bëri nënën e saj tejet të lumtur dhe krenare. Ne i dëshirojmë Adea-së një jetë të gjatë dhe të shëndetshme.

X

Andi Sahiti ju përshëndet t’gjithëve!

Tung juve, unë jam Andi Sahiti nga Mitrovica dhe linda pak parakohe (java 32). Nënen time, Blerinen, e kam frikësuar pak, por falë pajisjeve dhe medikamenteve të mundësuara nga ju (Survanta, inkubatorë, makina CRP, makina CPAP), tani rritem shëndosh e mirë. Faleminderit të gjithëve nga unë, Andi.

X

Njihuni me Sahitin e vogël!

Unë jam Sahit Brückner nga Peja. Nëna ime Suzana Brückner më lindi me 12 Shkurt, 2016, në javën e 31-të. Nëna ishte frikësuar pasi që linda para-kohës, mirëpo me medikamentet që ju i mundësuat (inkubatorë, pajisja CPAP, makina CRP, sistemi i oksigjenit), tani jam shëndosh dhe mirë. Faleminderit të gjithëve! Shëndet dhe dashuri nga unë, Sahit Brückner.

X

Lora jonë e vogël!

Unë jam Lora, kam lindur parakohe (java e 30-të), nga Ferizaji. Në fillim kisha probleme me frymëmarrje, por tani rritem e shëndoshë falë kujdesit dhe medikamentit të “Surfaktantit”. Faleminderit të gjithëve që më ndihmuat.

X

Bebja e vogël e shpëtuar nga Surfaktanti

Unë jam aq e vogël, sa që ende nuk më kanë emëruar. Po, kryesore unë jam mirë, edhe pse linda para kohe. Falë ndihmës tuaj, jam mjekuar me medikamentin “Surfaktant” dhe tani rritem shëndosh e mirë. Faleminderit shumë!

X

Besiani, vogëlushi që buzëqeshë

Bebushi Besian Kastrati lindi me 18 Gusht të këtij viti, 28 javësh, me peshë 1kg (tani peshon 1,55kg). Për nënen Sofe Qerkezi, 29 vjecare, kjo ishte lindja e dytë. “Lindja parakohe ishte një ndjenjë e frikshme sepse nuk e dija çfarë do të ndodhë me beben. Mirëpo me kujdesin mjekësor dhe medikamenteve nga ju, Besiani tani është një bebe e shëndoshë.” Besiani është trajtuar me medikamente “Survanta”, sistemin e oksigjenit, Inkubatoret, tuba të frymëmarrjes, CRP-makina për analiza të gjakut – të gjitha këto të mundësuara nga donacionet e juaja.

X

Diori, luftaraku jonë i vogël

Simpatiku Dior Balaj lindi me 15 korrik 2015, para kohe (në javën e 29-të), dhe peshonte vetëm 1440gr – tani peshon rreth 1755gr. Për nënen e tyre, Albana Bashota, ishte lindja e dytë. “Tani ndihem mirë. Jam brengosur për lindjen e hershme të fëmijës. Kemi prit që fëmiu do të lind në terminin e plotë (javën e 40-të të shtatzënisë) por ja që lindi para kohe pasi që më kane plasur ujerat dhe është dashtë që të bëhet lindja në javën e 29-të dhe fëmija ka qenë në rrezik për jetë në mungesë të ujit (lëngut amnional). Me lindjen para kohe të fëmijës është dashur që të marr Survanta për zhvillimin e mushkërive. Tani ndihem shumë mirë dhe ju falënderoj juve.” Diori është trajtuar me medikamentin “Survanta”, sistemin e oksigjenit, inkubatoret, tuba të frymëmarrjes, CRP-makinen për analiza të gjakut – të gjitha këto të mundësuara nga donacionet e juaja.

X

Amari, tigri jonë i vogël

Bukuroshi Amar Shala lindi me 30 korrik të këtij viti, por lindi para kohe (në javën e 30-të) dhe peshonte vetëm 1600gr – tani peshon rreth 1890gr. Për nënen e tyre, Marigona Shala, ishte lindja e dytë. “Çdo moment kam qenë me frikë dhe në stres, kam pas një ndjenjë pasigurie për arsye se nuk e kam ditur a mbijeton fëmija. Tani jam shume e lumtur dhe ndihem shumë mirë, falë ndihmës tuaj.” Amari është trajtuar me medikamentin “Survanta”, sistemin e oksigjenit, Inkubatoret, tuba të frymëmarrjes, CRP-makina për analiza të gjakut – të gjitha këto të mundësuara nga donacionet e juaja.

X

Anue e vogël, me vullnet të madh për jetë

Anue lindi me 13 qershor 2015, para kohe (në javën e 30-të) dhe peshonte vetëm 1100gr kur lindi, pastaj zbret në 900gr, por tani është në 1235gr. Për nënën e saj, Florie Zumeri, ishte lindja e parë. “Kam qenë shumë e lumtur, ishte shumë bukur të shoh Anuen në jetë.” Anue, për shkak të lindjes së parakohshme dhe humbjes në peshë, është trajtuar me: Survanta medikament, sistemin e oksigjenit, inkubatoret, tuba te frymemarrjes, CRP-makina per analiza te gjakut – të gjitha këto të mundësuara nga donacionet e juaja. Anue, jeto shëndetshëm dhe gjatë!

X

Binjakët e qershorit

Arti dhe Vlera lindën me 18 qershor të këtij viti, por ishte lindje para kohe (në javën e 32-të) dhe kishin peshë vetëm 1600gr dhe 1730gr. Për nënen e tyre, Naxhie Zakuti-Kadriu, ishte lindja e parë. “Kanë qene ndjenja shumë të përziera, jam ndjere e lumtur po edhe e shqetësuar sepse nuk e kemi ditur se a do të shpëtojnë fëmijët. Kemi qenë shumë me fat që fëmijët kanë mbijetuar falë kujdesit mjekësor në neonatologji dhe medikamenteve.” Fëmijët janë trajtuar me Survanta medikament, Sistemin e oksigjenit, dhe CRP-makinën per analiza te gjakut – të gjitha këto të mundësuara nga donacionet e juaja.

X

Afërdita jonë!

Afërdita shpejt do te lindë fëmijën e saj të parë. Si parapërgatitje për lindje, ajo ndjeki ligjëratat, këshillimet dhe ushtrimet praktike në “Qendrën Informuese për Shëndetin e Gruas”. “Jam shumë e kënaqur me këtë ligjëratë sepse kam mësuar shumë gjëra rreth lindjes të cilat nuk i kam ditur. Këto ditë pres të bëhem nënë dhe jam shumë e përgatitur fizikisht dhe psiqikisht. Aty pashë edhe videot rreth temës dhe njoha edhe nëna të tjera me të cilat ndamë përvojat,” na shkruan Afërdita.

X

Mali jonë 3 vjeçar

Më 28 qershor 2015, Mali jonë i mbushi plot 3 vjet. Gëzohemi kur e shohim që rritet, sepse para 3 viteve Mali jonë ishte në gjendje të rëndë: U lind me probleme të frymëmarrjes. Por, falë trajtimit disa-javësh me respirator – pajisje të cilën e keni dorëzuar në Neonatologji në Prishtinë – ai tani luan, vrapon dhe rritet i shëndoshë.

Raste si Mali ka shumë, por falë juve, të gjithë tani festojnë ditëlindjet e tyre.

X

Tregimi Latifes dhe Amelias së vogël

Në muajin mars erdhi në jetë Amelia Ibrahimi. Ajo u lind 32 javëshe, me peshë 1 kg. Për të ndihmuar në zhvillim të mirë, analizat e saj të gjakut janë kryer me pajisjen e CRP/CBC – pajisje që dorëzuam këtë vit në Klinikën e Neonatologjisë. Tani, Amelia me nënën Latife dhe familje, rritet me dashuri, në Gjilan. Faleminderit të gjithë juve që me ndihmen tuaj ndihmuat në rritjen e Amelias.

X

Tregimi i Melisës dhe Medinës

Njihuni me Mrikën dhe dy dritat e saj: Melisën (1200 gram) dhe Medinën (1100 gram), fëmijët e parë të Mrikës. Dy vajzat kur erdhën në jetë kishin nevojë për ndihmë në zhvillimin e mushkërive. Për të ndihmuar, bebeve ju është dhënë “Surfaktant” – medikament jetik për zhvillimin e mushkërive të tyre. Sot kjo familje jeton në Podujevë dhe bebat rriten dita dites. Ky medikament u mundësua nga ne të gjithë, me ndihmën e donatorëve të shumtë.

X

Tregimi i Valbonës dhe Malit të vogël

Valbona Desku i dha jetë Malit në një klinikë private. Pas ca orësh, djali saj Mali, u pranua në Klinikën Intensive të Neonatologjisë në QKUK në Prishtinë, përshkak se Mali u lind me probleme të frymëmarrjes. Mali u trajtua për ca javë në Respirator, pajisje kjo që u bë e mundur nga Aksioni për Nëna dhe Fëmijë përmes përkrahësve të shumtë. Sot, Mali po rritet për mrekulli, çdo ditë…

X

Tregimi i Albulenës dhe Jonit të vogël

Albulena si nënë e re, nuk e kuptoi që dhimbjet e mëngjesit në muajin e gjashtë të shtatëzanisë mund të ishin dhimbje të lindjes, andaj kur ajo arriti në spital ishte e pamundur të parandalohej lindja e parakohshme.
Joni, djali i saj, lindi 10 javë më herët, duke peshuar më pak së 1(një) kilogram.

Për zhvillim të mëtutjeshëm, Joni u trajtua me Survanta, mjekim që stimulon zhvillimin e mushkërive, dhe CPAP – një makinë që ndihmon në furnizim të mushkërive me oksigjen. Tash, ai është një djalë i shëndoshë, ka filluar të zvarritet dhe posa i ka dalë dhëmbi i parë.

Vetëm pak vjet më parë, ky tregim do të ishte tragjik për të dhe familjen e tij. Trajtimi i Jonit me Survanta e CPAP është bërë i mundshëm si rezultat i zemërgjerësisë.

X

Tregimi i Amelas dhe Aleas

Arbresha dhe burri i saj u martuan një vit më parë në Klinë, Kosovë. Arbresha studion për t’u bërë mësuese. Kur ajo mësoi se ishte shtatzënë, ajo shkoi të kontrollohet tek mjeku më i afërt në spitalin në Pejë. Aty ajo mësoi se po mbantë binjakë. Kjo është lindja e parë e Arbëreshës.

Dy javë para lindjes ajo u drejtua për në spitalin kryesor në QKUK në Prishtinë, pasiqë po përjetonte këputje të parakohshme të zgjatur të membranës (PPROM) dhe kishte nevojë për trajtim më të sofistikuar. Jo shumë më vonë, dy vajza të bukura lindën – Amela dhe Alea, nëpërmjet lindjes natyrale.

Përshkak se binjaket kishin lindur para kohe, ato po përjetonin probleme të frymëmarrjes dhe duhej të trajtoheshin me ilaçin e quajtur Survanta dhe një makinë të quajtur SiPAP që përmirëson fymëmarrjen. Gradualisht, këto foshnje të sapolindura u shpëtuan dhe sot jetojnë të lumtura në Klinë dhe ushqehen me qumështin e gjirit të nënës së tyre.

Lindja e Amelas dhe Aleas ka sjellur lumturi në familjen e Arbreshës. Prania e ilaçit Survanta dhe makinave SiPAP janë bërë të mundshme nga Aksioni për Nëna dhe Fëmijë, AmeriCares dhe donatorët e shumtë. Amela dhe Alea janë mbajtur në Repartin e Kujdesit Intenziv të Neonatologjisë për 5 javë dhe sot, ato peshojnë 2115 dhe 2135 gram.

X

Tregimi i Elmedinës

Ju përshëndet Elmedina, njëra nga trineqet që mbijetoi nga lindja e parakohshme falë inkubatorëve të mundësuar nga Aksioni përmes donacioneve të kompanisë Ipko.

Elmedina e cila besohej se nuk do të mbijetonte, është shëndoshë e mirë dhe ka dy javë që është larguar nga inkubatori. Kjo engjëllushë që tani jeton dhe shijon ngrohtësinë e përqafimeve të nënës se saj, është shumë e vogël, dhe peshon vetëm 1.620gram. Kur nëna e Elmedinës arriti në spitalin e lindjes, mjekët mendonin se Elmedina nuk kishe mundësi të mbijetojë, shpresonin për dy foshnjet e tjera.

Elmedina është vendosur në inkubator që nga 21 korriku e deri me 5 tetor dhe tash gëzon shëndet dhe shumë dashuri nga nëna dhe familja e saj.

Tregimet e përfituesve tanë

Erdi & Erda – Një storje suksesi!

Erdi & Erda – binjakët e lindur para kohës, në muajin e shtatë të shtatëzanisë, tani gëzojnë shëndet të plotë, pas trajtimit me Survanta, pajisjet e CPAP (SiPap), sistem të Oksi...

Edhe një Storje e Suksesit!

Edhe një storje e suksesit për Action for Mothers and Children!   Njihuni me binjakët që tani po gëzojnë shëndetin dhe po jetojnë të lumtur me familjen e tyre....

Edhe një jetë e shpëtuar!

Edhe një foshnje tjetër që jeton një jetë të shëndetshme falë surfaktantës! Foshnja e lindur parakohës i cili peshonte 1.720 gram u trajtua me një dozë të Survanta dhe qëndroi në inkuba...

Binjakët!

Eranda është bekuar me dy binjakë ,  falë  medikamenteve të siguruara nga Action for  Mothers and Children dhe stafit të mrekullueshem të Klinikës së Neonatologjisë. Binjakët kanë lindu...

Bebi Erisa

Erisa, e lindur në javën e 33- të shtatëzanisë peshonte 1.280 gram,  u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për  1 javë në inkubator. Përgjat kohës që qëndroi në Klinikën e Neona...

Njofohuni me Nilin e vogël

Nili, i lindur në javën e 33- të shtatëzanisë peshonte 750 gram,  u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për 2 muaj në inkubator. Përgjat kohës që qëndroi në Klinikën e Neonatolog...

Njoftohuni me Ariën!

Aria, e lindur në javën e 32 të shtatëzanisë,  u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për 4 javë në inkubator. Përgjat kohës që qëndroi në Klinikën e Neonatologjisë, ajo u traj...

I ëmbli Leron!

Mamit Edona, pas dy vajzave i erdhi në jetë edhe një djalë i quajtur Leron. I vogli Leron, lindi ne javën e 30-të të shtatëzanisë dhe ishte në rrezik për jetë mirëpo falë  pajisjeve t...

Bebi Yllza!

E vogla Yllza e lindur në javën e 30-të të shtatëzanisë, ishte në rrezik për jetë pasi që u lind parakohës. Yllza u trajtua me një doza Survanta dhe qëndroi për 2 muaj në inkubator. ...

Mjalta, luftëtarja jonë e vogël!

Haxhere Gashi pas shumë vitesh martesë lindi binjak, një vajzë dhe një djale. Binjakët e mamit Haxhere lindën parakohës dhe djali nuk mundi të mbijetoj. E vogla Mjalta e cila ishte në rrezik...

Historia e Anitës së vogël

Anita e vogël e lindur në dhjetor të 2017 tani po rritet e shëndetshme përkrah familjarëve të saj. Dhurata më e bukur e mamit Shkëndije, lindi parakohës në javën e 33-të të shtatëzanis...

Historia e Miradies, mamit të Rajanës

Deri tani kam përjetuar tre aborte dhe tani lindi fëmija im i parë, Rajana. Rajana u lind parakohës, në javën e 29-të të shtatëzanisë. Pesha e saj kur ajo lindi ishte 1 kg dhe 600 gr, dhe p...

Mirë se erdhe në jetë Esad!

Esadi lindi në javën e 28-të të shtatëzanisë dhe qëndroi 10 ditë në inkubator. Esadi u trajtua me Survanta- mjekim që stimulon zhvillimin e mushkërive, CPAP-pajisje për rregullimin e frym...

Binjakët Ndriçimi dhe Nderimi

Pas tre fëmijëve, mami Fitore bekohet edhe me dy binjak Ndriçimin dhe Nderimin. Nderimi dhe Ndriçimi lindën në javën e 30-të të shtatëzanisë ku u trajtuan me Survanta dhe qëndruan 10 ditë...

Vjen në jetë Omeri i vogël

Mami Fitore pas pesë shtatëzanive jo të sukseshme lindi të voglin Omer. Omeri u lind parakohës në javën e 30të të shtatëzanisë ku i’u desh të qëndrojë 3 javë në inkubator. Përve...

E posalindura Ana.

I urojmë jetë të gjatë dhe të lumtur të posalindurës Ana! E vogla Ana, e lindur parakohës doli nga Klinika e Neonatologjisë e shëndetshme falë medikameteve qe mori pergjatë kohës që që...

Bebi Anila!

E vogla Anila kthehet plot shëndet në shtëpi ku i mbushi plot lumturi zemrat e prindërve Dafina dhe Halil. Prindërit e Anilës ishin mjaft të shqetësuar pasi që Anila lindi në javën e 31- t...

Zejnija e vogël

Zejnija e vogël e  lindur parakohes në muajin gusht ende po vazhdon te trajtohet në inkubator. Gjate këtij muaji Zejnija ka përdorur Survanta- mjekim që stimulon zhvillimin e mushkërive, CPAP-...

Historia e Arilenës

Prindërit Valbona dhe Agroni përjetuan ndjenjën më të mirë pasi u bekuan me një vajzë të vogël. Arilena u lind në javën e 29-të të shtatzanisëku iu desh të qëndroje 10 dit...

Sumeja jonë e vogël!

Sumeja e vogël e lindur në javën e 31-të të shtatzanisë tani gjendet plot shëndet në përqafimin e prindërve të saj. Sumeja doli nga Klinika e Neonatologjisë e shëndetshme pasi  u trajtua...

Tregimi i Binjakëve Erdit dhe Erblinit

Erdi dhe Erblini janë dy antarët më të rinj të familjës Hoxha të cilët po rriten me shëndet dhe të rrethuar me dashuri nga familjarët e tyre. Dy të vegjlit, të lindur parakohës ( në jav...

Tregimi i Vogëlushes Egzona

Egzona Xhaferi, gëzimi i parë i familjes, erdhi në jetë në javën e 33-të në muajin korrik. Pergjatë kohës që Egzona ishte në Klinikën e Neonatologjisë ajo qëndroi 5 ditë në Inkubator ...

Historia e Adorës dhe Priamit vazhdon…

...të cilët tanimë po rriten me shumë dashuri në familjet e tyre. Të dy voglushët kanë lënë klinikën e neonatologjisë dhe janë kthyer në shtëpitë e tyre ku po rriten me shëndet dhe sh...

E ëmbla jonë Adora!

Për të ndihmuar në zhvillim të mirë, analizat e saj të gjakut janë kryer me pajisjen e CRP/CBC– poashtu ajo është trajtuar me Survanta, pajise dhe medikamente këto të bëra të mundura f...

Priam jonë i madh!

Sikurse edhe emri qe mban ai është një luftëtarë i vërtet. Ai ka lindur me 27 shkurt 2017, në javën e 27-të me vetëm 1100 gram. Ai ende është duke qëndruar në inkubator nën përkujdesje...

E guximshmja Adea

E guximshmja Adea rrëmbeu zemrat tona që nga momenti i parë që e pamë. Që prej momentit që erdhi në jetë, në muajin e shtatë të shtatëzanisë së nënës, Adea pati probleme me shëndetin...

Andi Sahiti ju përshëndet t’gjithëve!

Tung juve, unë jam Andi Sahiti nga Mitrovica dhe linda pak parakohe (java 32). Nënen time, Blerinen, e kam frikësuar pak, por falë pajisjeve dhe medikamenteve të mundësuara nga ju (Survanta, ink...

Njihuni me Sahitin e vogël!

Unë jam Sahit Brückner nga Peja. Nëna ishte frikësuar pasi që linda para-kohës, mirëpo me medikamentet që ju i mundësuat tani jam shëndosh dhe mirë. Faleminderit të gjithëve!...

Lora jonë e vogël!

Unë jam Lora, kam lindur parakohe (java e 30-të), nga Ferizaji. Në fillim kisha probleme me frymëmarrje, por tani rritem e shëndoshë falë kujdesit dhe medikamentit të "Surfaktantit". Faleminde...

Bebja e vogël e shpëtuar nga Surfaktanti

Unë jam aq e vogël, sa që ende nuk më kanë emëruar. Po, kryesore unë jam mirë, edhe pse linda para kohe. Falë ndihmës tuaj, jam mjekuar me medikamentin "Surfaktant" dhe tani rritem shëndosh...

Besiani, vogëlushi që buzëqeshë

Bebushi Besian Kastrati lindi me 18 Gusht të këtij viti, 28 javësh, me peshë 1kg (tani peshon 1,55kg). Besiani është trajtuar me medikamente “Survanta”, sistemin e oksigjenit, Inkubatoret, t...

Diori, luftaraku jonë i vogël

Diori është trajtuar me medikamentin “Survanta”, sistemin e oksigjenit, inkubatoret, tuba të frymëmarrjes, CRP-makinen për analiza të gjakut – të gjitha këto të mundësuara nga donacion...

Amari, tigri jonë i vogël

Amari është trajtuar me medikamentin "Survanta”, sistemin e oksigjenit, Inkubatoret, tuba të frymëmarrjes, CRP-makina për analiza të gjakut – të gjitha këto të mundësuara nga donacionet ...

Anue e vogël, me vullnet të madh për jetë

Anue lindi me 13 qershor 2015, para kohe (në javën e 30-të). Anue, për shkak të lindjes së parakohshme dhe humbjes në peshë, është trajtuar me: Survanta medikament, sistemin e oksigjenit, in...

Binjakët e qershorit

Arti dhe Vlera lindën me 18 qershor të këtij viti. Fëmijët janë trajtuar me Survanta medikament, Sistemin e oksigjenit, dhe CRP-makinën per analiza te gjakut – të gjitha këto të mundësuar...

Afërdita jonë!

“Jam shumë e kënaqur me këtë ligjëratë sepse kam mësuar shumë gjëra rreth lindjes të cilat nuk i kam ditur. Këto ditë pres të bëhem nënë dhe jam shumë e përgatitur fizikisht dhe ps...

Mali jonë 3 vjeçar

Gëzohemi kur e shohim që rritet, sepse para 3 viteve Mali jonë ishte në gjendje të rëndë: U lind me probleme të frymëmarrjes. Falë trajtimit disa-javësh me respirator, ai tani luan, vrapon ...

Tregimi Latifes dhe Amelias së vogël

Në muajin mars erdhi në jetë Amelia Ibrahimi. Ajo u lind 32 javëshe, me peshë 1 kg. Për të ndihmuar në zhvillim të mirë, analizat e saj të gjakut janë kryer me pajisjen e CRP/CBC – p...

Tregimi i Melisës dhe Medinës

Dy vajzat kur erdhën në jetë kishin nevojë për ndihmë në zhvillimin e mushkërive. Për të ndihmuar, bebeve ju është dhënë "Surfaktant" - medikament jetik për zhvillimin e mushkërive të...

Tregimi i Valbonës dhe Malit të vogël

Mali u lind me probleme të frymëmarrjes. Mali u trajtua për ca javë në Respirator, pajisje kjo që u bë e mundur nga Aksioni për Nëna dhe Fëmijë përmes përkrahësve të shumtë. Sot, Mali ...

Tregimi i Albulenës dhe Jonit të vogël

Albulena si nënë e re, nuk e kuptoi që dhimbjet e mëngjesit në muajin e gjashtë të shtatëzanisë mund të ishin dhimbje të lindjes, andaj kur ajo arriti në spital ishte e pamundur të parand...

Tregimi i Amelas dhe Aleas

Arbresha dhe burri I saj u martuan një vit më parë në Klinë, Kosovë. Arbresha studion për tu bërë mësuese. Kur ajo mësoi se ishte shtatzënë, ajo shkoi të kontrollohet tek mjeku më i af...

Tregimi i Elmedinës

Ju përshëndet Elmedina, njëra nga trineqet që mbijetoi nga lindja e parakohshme falë inkubatorëve të mundësuar nga Aksioni përmes donacioneve të kompanisë Ipko....