Për herë të parë, ANF organizoi mbrëmjen e saj bamirë se në Nju Jork, në lokalin e mirënjohur Russian Tea Room, ku mbi 100 persona u mblodhën dhe ngritën një shumë prej $44,630.00 përmes shitjeve të biletave si dhe sponzorimeve të korporatave. Kjo ngjarje solli së bashku njerëz nga biznesi, politika, kultura si dhe të pranishëm ishin edhe yje botërore si: Dua Lipa, Albert Stanaj, Richard Lukaj, Valerie Rockefeller Wayne, Fadil Berisha, dhe emra të tjerë të mirënjohur.