sq
Fillimi

Tregimi ynë

Menjëhere pas lufte në Kosovë, në 2000tën, shkalla e vdekshmërisë së foshnjeve ishte 29 vdekje për 1000 lindje – kalonte normat Ballkanike dhe ato Europiane. “Aksioni për Nëna dhe Fëmijë” bashkë me partneret, donatorët dhe miqtë e tij ishte pjesë e betejës së shumë individëve që këtë shifër ta ulim në afro 11 për 1000 lindje sa është sot. Por beteja s’ka përfunduar ende! Përreth “Aksionit për Nëna dhe Fëmijë” shumë individë u bashkuan që ta përmbushin ëndrrën e tyre dhe fillimisht themeluan “Fondacionin për Nëna dhe Foshnje të Shëndosha” në 2009-tën, me iniciativën e Dr. James Strickler. Qysh nga 2013ta, individë me ndikim dhe vullnet të mirë nga fusha e shëndetësisë, biznesit, kulturës dhe ekonomisë nga Kosova e Diaspora (përfshirë midis tjerësh Ardiana Bunjaku, Jehona Gjurgjeala, Rexhep Hoxha, Richard Lukaj, Bekim Ahmetaj, Ilirjana Bajraktari, George Little, Philip Sigwart, Ilir Hoxha dhe së fundi princesha e ardhshme Elia Zaharia) bashkuan forcat në përkrahje të kauzës dhe e rritën fondacionin në atë që sot quhet “Aksioni për Nëna dhe Fëmijë.” Misioni jonë është të shpëtojmë sa më shumë jetëra të fëmijëve dhe nënave në Kosovë.

Tregimet e përfituesve tanë

Tregimi i Binjakëve Erdit dhe Erblinit

Erdi dhe Erblini janë dy antarët më të rinj të familjës Hoxha të cilët po rriten me shëndet dhe të rrethuar me dashuri nga familjarët e tyre. Dy të vegjlit, të lindur parakohës ( në javën e 31-të) qëndruan 15 ditë në inkubator dhe janë trajtuar me Sistemin e oksigjenit, Survanta medikamentin, dhe Tubat e […]

Fakte

  • Totali i njësive
    Vlera e përgjithshme
  • Totali i njësive të dhuruar
    Totali i foshnjeve të shpëtuara
  • Numri i foshnjeve të shpëtuara

Ngjarja e ardhshme

Po vijmë shumë shpejt me një mbrëmje bamirësie në njërin nga metropolet e Europës. Na ndiqni për më shumë!...

Medikamenti Afatinib vjen si donacion në Kliniken e Onkologjisë

Afatinib vjen si medikament në Kliniken e Onkologjjisë në QKUK, një donacion tjetër nga Americares përmes partnerit vendor Aksioni për Nëna dhe Fëmijë. Pas donacioneve të shumta dhe përkrahjes së madhe, Americares dhe Aksioni për Nëna dhe Fëmijë vazhdojnë të ndihmojnë dhe të mbulojnë nevojat e spitaleve me medikamente të ndryshme ku dhe kësaj radhe sjell Afatinibin, donacion ky që tejkalon vlerën prej $500,000. […]

...

Mirësevini në Qendrën Informuese për Shëndetin e Gruas

Shkarkoni orarin e ligjëratave dhe aktiviteteve të këtij muaji.  

Të reja

“Klasat për Nëna” fillojnë edhe me temën e Depresionit pas-Lindjes

Në kuadër të Qendrave Informuese për Shëndetin e Gruas, tashmë të ri-emëruara si “Klasat për Nëna” fillon edhe ligjërimi i temës së depresionit pas-lindjes për të gjitha gratë dhe vajzat, por edhe partnerët e tyre apo shoqëruesit, që marrin pjesë në aktivitetet e këtyre qendrave. “Klasat për Nëna” funksionojnë në kuadër të Qendrave të Mjekësisë Familjare në Prizren, Mitrovicë, Ferizaj, Shtërpce, Kaçanik dhe ne Klinikën Obstetrike Gjinekologjike në Prishtinë.

...